Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Hoe kan ik meedoen?

Om mee te spelen moet je een account hebben aangemaakt via de website. In slechts 3 stappen schrijf je jezelf in voor het spel. Gebruik daarvoor de knop 'Maak account aan' op de homepagina.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Meedoen aan Ploegleider kost € 5,- per ronde of € 8,- voor alle rondes. Deze deelnamekosten worden bij de inschrijving via iDEAL betaald.

Kan ik alleen met iDEAL betalen om mee te doen aan het spel?

Ja, een betaling via iDEAL is de nieuwe manier om de deelnamekosten te voldoen en mee te kunnen spelen. Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent. Kun je niet via iDEAL betalen omdat je niet beschikt over internetbankieren? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.

Kan ik meerdere teams inschrijven op één e-mailadres?

Nee. Als je meer teams in wilt schrijven, zul je meerdere e-mailadressen moeten gebruiken.

Hoe zijn de waarden van de renners bepaald?

Elke wielrenner in het spel krijgt bij de start een waarde toegekend. Deze waarde is fictief en alleen voor dit spel van belang. In de aanloop naar het nieuwe seizoen neemt de redactie van het spel de volledige lijst met renners door. Hierbij worden de prestaties van voorgaande seizoenen, de ontwikkelingen in het huidige seizoen en de eigen inschatting samengevoegd tot een transferwaarde.

INLOGGEN EN ACCOUNT

Kan ik inloggen met mijn gegevens van vorig seizoen?

Ja. Wanneer je in de afgelopen jaren al mee hebt gespeeld met Ploegleider kun je direct inloggen. We kijken alleen of je voor de nieuwe editie al betaald hebt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Via de optie ‘Wachtwoord vergeten?’ (onderaan op de inlogpagina) kun je een nieuw wachtwoord opvragen. Gebruik bij deze optie het juiste e-mailadres waarmee jij je hebt ingeschreven. Je krijgt vervolgens een e-mail toegestuurd (controleer evt je map met ongewenste mail) waarmee je een nieuw wachtwoord voor je account kunt instellen. Heb jij je ingeschreven via de optie Facebook of Google, dan moet je de inloggegevens gebruiken die gekoppeld zitten aan je Facebook- of Google-account.

Kan ik mijn e-mailadres of wachtwoord wijzigen?

Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je e-mailadres of wachtwoord te wijzigen. Je komt op je profielpagina door op je naam (rechtsboven) te klikken.

Kan ik mijn ploeg- of ploegleidernaam wijzigen?

Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je ploeg- en/of je ploegleidernaam te wijzigen. Je komt op je profielpagina door op je naam (rechtsboven) te klikken.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen.

Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, dan kan het zijn dat de mail niet door je spamfilter is gekomen. Controleer of de mail in de ‘ongewenste mailbox’ of ‘spambox’ zit.

Ik kan niet inloggen, mijn inloggegevens worden niet herkend.

Controleer allereerst of je bij het inloggen gebruik hebt gemaakt van de juiste inloggegevens. Let bij de combinatie van e-mailadres & wachtwoord op het gebruik van hoofdletters en controleer of je geen typefout hebt gemaakt. Heb je bij het aanmaken van je account gebruik gemaakt van een social inlog via Facebook of Google, dan moet je deze inlog ook daarna gebruiken.

Ik krijg bij het inloggen weer een betaalscherm voorgeschoteld, maar ik heb al betaald.

Het is noodzakelijk om met dezelfde gegevens in te loggen die je hebt aangemaakt bij het inschrijven van je account. Als je per ongeluk met een ander of foutief e-mailadres probeert in te loggen, dan kan het systeem je ‘zien’ als een nieuwe deelnemer die nog een account moet aanmaken.

TEAM SAMENSTELLEN

Hoe stel ik mijn eigen ploeg samen?

Voordat je je ploeg kunt samenstellen, moet je als deelnemer ingeschreven staan. Met je persoonlijke inloggegevens kun je vervolgens inloggen op de site. Als je nog geen ploeg hebt samengesteld, klik op je op 'Mijn ploeg' linksboven in het menu.
Op deze pagina stel je jouw ploeg samen door uit de rennerslijst onderaan 8 basisrenners en 5 reserves te kiezen. Je kunt een renner aan je ploeg toevoegen door in de lijst onder je (lege) opstelling te kiezen voor ‘Koop’. Let erop dat de totale waarde van je ploeg niet boven de 100 punten uitkomt en zorg ervoor dat je team compleet is.
Vergeet niet om ook de etappewinnaars te voorspellen. Dit kan extra punten opleveren

Mag mijn ploeg uit minder dan 13 wielrenners bestaan?

Nee, een geldige ploeg bestaat in Ploegleider altijd uit 13 wielrenners: 8 basisrenners en 5 reserves. Zie hiervoor ook de spelregels. Zorg er dus voor dat je ploeg compleet is.

Mag ik meerdere renners van dezelfde ploeg opstellen?

Ja, dat mag. Je kunt er zelfs voor kiezen om alle renners van 1 ploeg op te stellen in jouw team. Het is alleen wel de vraag of dat de meest verstandige opstelling zal zijn.

Mag ik een ploeg samenstellen die bijv alleen bestaat uit sprinters?

Ja, dat mag. Het is alleen wel de vraag of dat de meest verstandige opstelling zal zijn.

Ik mis een renner in de lijst. Hoe kan ik die dan opstellen?

De lijst met wielrenners is samengesteld op basis van de (voorlopige) selecties die in de aanloop van de Ronde vrijgegeven worden. Indien er zich wijzigingen voordoen binnen een ploeg dan wordt dit zo spoedig mogelijk verwerkt in het spel.

Moet ik bij de voorspelling van etappewinnaars een renner uit mijn eigen ploeg kiezen?

Nee. Je mag bij de voorspelling elke renner kiezen die meedoet. Met een juiste voorspelling verdien je bonuspunten.

Ik mis een ‘opslaan’ knop? Ik kan mijn ploeg of wijzigingen niet opslaan?

De techniek in dit spel maakt het mogelijk om zonder ‘opslaan-knop’ te werken. Het systeem onthoudt daardoor je laatste teamopstelling, ook als je de website verlaat. M.a.w. het systeem ‘onthoudt’ je laatste team totdat deze overschreven wordt door een nieuwe opstelling. Zorg er altijd voor dat je opstelling compleet is.

WISSELEN

Kan ik voor aanvang van de eerste etappe onbeperkt wisselen om mijn ploeg samen te stellen?

Ja, zolang de Ronde nog niet van start is gegaan kun je onbeperkt ‘spelen’ met het samenstellen van je ideale ploeg. Zorg er altijd voor dat je opstelling compleet is.

Kan ik ook wisselen tijdens de race?

Ja. Je kunt dagelijks een wissel doen tussen je basis- en reserverenners. De reserverenner die je in de basis inbrengt is vanaf die etappe een actieve renner die in je basis blijft tot je hem zelf weer naar je reserves verplaatst. Je kunt dagelijks wisselen tot de start van de etappe. Deze handmatige wissel staat los van de automatische wissel die wij voor je doen als één van je basisrenners uitvalt. Je eerste reserve valt dan in vanaf de start van de volgende etappe. De prioriteit van je reserves kun je gedurende de ronde blijven aanpassen.
Je kunt voor elke etappe ook wijzigingen aanbrengen in jouw voorspelling van de etappewinnaar. Dit kan iedere etappedag tot de start van de etappe.

PUNTEN

Hoe kan ik punten scoren?

Na elke etappe ontvangen de eerste 20 renners in die etappe punten. Heb je één of meerdere van die renners in jouw basisteam, dan scoor jij punten. Daarnaast worden er per etappe bonuspunten toegekend aan de renners die officiële dragers zijn van een klassementstrui of een ereplaats hebben behaald. Verder kun je bonuspunten behalen door etappewinnaars vooraf juist te voorspellen. Tenslotte worden na de punten van de laatste etappe ook nog punten toegekend aan de 20 beste renners van het eindklassement en bonuspunten aan de renners die eindwinnaar zijn van een klassementstrui of een ereplaats. Lees de spelregels voor de exacte puntenteling.

Kunnen reserverenners ook punten scoren?

Een reserverenner kan alleen in aanmerking komen voor punten zodra hij in jouw team is ingevallen voor een renner die niet van start is gegaan of uitgevallen is tijdens de ronde. Gaan al jouw 8 basisrenners gewoon van start en rijden ze de ronde ook uit, dan spelen de reserves dus geen enkele rol en zullen ze ook geen punten voor jouw ploeg behalen, tenzij je ze zelf in je basisploeg zet.

SUBLEAGUES & SUPERLEAGUES

Wat is een subleague?

Je kunt met een subleague een eigen klassement met je vrienden of collega’s aanmaken. Je creëert als het ware een onderlinge competitie en gaat de strijd met elkaar aan.

Hoe maak ik een subleague aan?

Je kunt een subleague aanmaken via de ‘+ nieuwe subleague’-button op de subleaguepagina. Jij bent vervolgens de administrator van de aangemaakte subleague.

Hoe neem ik deel aan een subleague?

Je kunt je aanmelden voor een subleague door de betreffende subleague te openen via de subleaguepagina en op de ‘+ Deelnemen’-button te klikken.

OVERIGE VRAGEN

Welke bronnen worden gebruikt voor Ploegleider?

Ploegleider maakt gebruikt van Gracenote Sports als dataleverancier.

Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Wat nu?

Lees eerst de spelregels nog eens goed door. Daarin staan alle regels van het spel uitgelegd. Mocht je vraag nog niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier.

Naar boven